Hej, jag heter Karin!

Jag är en nyfiken, intuitiv yogalärare och samtalsterapeut med inriktning högkänslighet, HSP (Highly Sensitive Person). I mina kurser, yogaklasser och behandlingar utgår jag från vänlighet och omtanke om den högkänsliga själen och kroppen. Jag tror på att världen blir en mer tillåtande plats när vi bjuder in tillåtande till oss själva, så jag vill inspirera dig till att se din högkänslighet som en gåva och använda den för att följa din egen riktning och leva ett stort liv!

För fyra år sedan sa jag ja till min högkänslighet fullt ut. Då hade jag länge levt i prestation och stress och försökt att "arbeta bort" min känslighet, men det fungerade inte. Jag gick in i utmattning och kände att något måste förändras. Då läste jag om HSP och kände igen mig så mycket och jag hittade till HSP-terapi - så omvälvande och läkande att bli förstådd och få verktyg på riktigt! Jag fick äntligen kontakt med mina högkänsliga gåvor, bland annat att känna av min intuition, se många möjligheter och vara extra medveten om min kropps behov. Det blev så tydligt att jag inte passar in i boxen av att ha skinn på näsan, vara stresstålig, klara av en dömande jargong och anpassa mig till normer. Det måste finnas något annat sätt att leva! Sedan dess har jag velat skapa en "värld i världen" där jag kan vara så inkännande som jag är, där det är okej att välja snällhet och att få vara både stark och sårbar.

Den världen väljer jag nu. Jag känner mig mer högkänslig än nånsin förut - hela känsloregistret inom loppet av en dag ibland, empatin för andra och för moder jord fullt påslagen, energier som vibrerar, intryck som kommer och passerar, sårbarheten i att vara brutalt ärlig mot mig själv - och jag känner mig samtidigt friare och starkare än innan! När jag följer det som funkar för mig är min högkänslighet inte ett hinder utan en tillgång. När jag följer min kropps rytm blir jag inte utmattad.

Det är det som är inspirationen för mig i mina kurser, yogaklasser, terapi och behandlingar: att hålla ett vänligt och tillåtande space för mina deltagare och klienter och dela med mig av verktyg och perspektiv till att lyssna till sig själv och sin kropp, följa sin egen rytm och sin egen riktning . Tänk om vi högkänsliga då kan leva i lätthet!

Mina utbildningar och lärare:
- HSP-terapeututbildning, Ina Elverljung och Malin Sandell Berggrensson, Högkänslighet Sverige
- Yinyoga, Magdalena Mecweld och Mats Nielsen, Yinyogacenter
- Restorative yoga, Anneli Wisén, Infinite Yoga Malmö 
- Access bars, Anna Verhoef
- Reiki I och II, Gloriana Åsasdotter