Yoga för högkänsliga

AKTUELLA KLASSER 2024

29 maj, 5 juni, 12 juni, 19 juni
kl 17.30-18.45
Yogastudion, Vegagatan 16, Göteborg
Öppna klasser, dvs varje klass är fristående. Boka in dig på en eller flera.


Om denna yogaform:

Yoga för högkänsliga ger möjlighet för nervsystemet att regleras och sinnet att komma till ro. Här finns plats för dig att vara som du är och känna det du känner. Du får en blandning av mjuk rörelse, lugnande och stärkande positioner, meditation samt enkla effektiva verktyg för känslo- och tankehantering.

Varje klass har ett tema. Det kan till exempel handla om känslohantering, att följa sin intuition, släppa taget, landa i kroppen, hämta hem sig själv eller expandera sina drömmar. Varmt välkommen oavsett om du vet om du är högkänslig eller inte, det räcker med att du är nyfiken.


Om högkänslighet:
 
Att vara högkänslig är att vara extra medveten om det som pågår inuti och runt omkring.
Högkänslighet eller HSP (Highly Sensitive Person) är ett personlighetsdrag hos 15-30% av befolkningen. En högkänslig person har ett känsligare nervsystem och en hjärna som reagerar starkare på sinnesintryck än andras, och intrycken bearbetas på en djupare nivå. 

Många verkar associera ordet "känslig" med någon form av svaghet eller underlägsenhet. Men det är inte alls vad högkänslighet handlar om. En högkänslig person är snarare extra medveten, sensitivt begåvad och finkänslig för intryck och detaljer. 

Många högkänsliga känner sig dock annorlunda och fel i den här världen. Kanske har man fått höra att man är "för känslig" eller "överreagerar" och därför har man försökt anpassa sig till att fungera enligt normen och slutat lyssna in till sig själv.
 
Yogan kan vara ett fint sätt att hämta hem sig själv igen så att man kan börja ge sig själv det man behöver, välja det som fungerar för ens högkänsliga kropp och använda sina sensitiva gåvor med lätthet! 

SAGT OM:

"Att yoga med Karin är som att krama sig själv. Enkla rörelser som mjukar upp, släpper spänningar och fyller på med energi. Ord som jag har kunnat spara och plocka fram för att vara just snäll mot min kropp, även utan Karins varma röst."

"Yoga för högkänsliga har gett mig lugn och inspiration och hjälpt mig att finna mig själv. Jag kan vila i mig och ta emot mig själv och min kropp som en varm trygg famn. Jag tillåts att vara precis som jag är."